Ce înseamnă un loc bun de muncă?

media/upload/stock/colle_m.jpgCând cineva se află în căutarea unui loc de muncă primul lucru la care se gândește este angajarea unor proceduri formale pe care oamenii le consideră uzuale în această situație. Faptul de a pregăti o mapă de prezentare profesională (mai mult sau mai puțin elaborată, în funcție de natura pregătirii și a expectațiilor individului) este doar partea vizibilă a unui proces mult mai amplu.

Citeste mai mult...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când îți faci un plan de carieră?

Un plan oricât de bun nu vă poate asigura succesul dacă nu treceți în mod consecvent la acțiune. Luați deci decizii în manieră organizată și fiți atenți la concretizarea lor în acțiuni. „Deciziile determină acțiunea. Fără acțiune – fără telefoane, fără continuitate, fără a programa întâlniri și interviuri – este imposibil să găsiți o slujbă sau să faceți schimbările pe care le doriți în activitatea dumneavoastră profesională” (Jansen, Julie 2007: 272).

Citeste mai mult...

CV-profesional

media/upload/stock/3_pen-and-paper.jpgCe este un Curriculum Vitae? Termenul provine din limba latină şi semnifică curs al vieţii. Conform uzajului modern CV-ul este un document care conţine o sumarizare a experienţei în muncă şi  educaţie.

Citeste mai mult...

Tipologia generală a scrisorilor de prezentare

Scrisorile de prezentare/motivație/intenție se împart, potrivit literaturii de specialitate, în două categorii:

A. Cover letters - scrisori care se trimit pentru în mod expres având ca țintă o anumită poziție, cu sarcini și exigențe definite clar, eventual ca răspuns la un anunț al organizației angajatoare.

B. Broadcast letters - scrisorile care se trimit spre angajatori care ar putea avea locuri de muncă neanunțate.

Citeste mai mult...